ienek 2009.02.13. 14:32

(2009. február 13.)

buli
Tegnapelőtt megvolt a Rudas fürdő-látogatás és egész jól sikerült. Leszámítva néhány dolgot.
Maga az épület majd' ötszáz éve áll már. Ebbe még belegondolni is felemelő, ráadásul eredetileg is fürdőnek tervezték.
Miután megvettük a jegyeket (2500 HUF), várni kellett az előcsarnokban kb. 10 percet, merthogy sokan voltak és így próbálnak a tömeg ellen fellépni. Az öltöző korrektnek tűnt, a medencéken és környezetükön is látszott, hogy törődnek velük, egészen modern építeszeti megoldások is voltak. Nem láttam sehol málló vakolatot, penészes falat, stb.
Ami nekem elsőre furcsa volt, az a kis csipő kötény (vagy mi?), amit majdnem használtunk is, de szerencsére még időben felvilágosítottak, hogy nem kötelező, lehet fürdőgatyában is fürdőzni. Ugye ez a kis kötényke alapból úgy van az emberre rakva, hogy takarja a farkát, a segge meg kilátszik. Igenám, de amikor leülnek mondjuk a gőzben, vagy a szaunában, akkor a kis köténykét hátrarakják a seggükhöz (már aki), így viszont a pöcsüket teszik közszemlére. Na ez volt az, amihez egyikünk sem volt hozzászokva. Meg ahhoz sem, hogy voltak olyanok, akik gyakorlatilag a kis köténykét, mint fölösleges "ruhadarabot" cipelték magukkal, tök pucéran.
Na de inkább a medencékről: sokféle hőmérsékletű volt, igen kellemes mind. A legdurvább egy kis medence, ami -- nem tudom pontosan mennyi -- körübelül 4-5 fokos lehetett és amikor belementem, olyan érzésem volt, hogy eltörik a lábam. Másról nem is beszélve. Itt voltunk a legkevesebb ideig. Ezután rögtön átmentünk a 42 fokos medencébe, ahol meg kis tűszúrásokat éreztünk. Itt sem voltunk néhány percnél tovább.
Volt még egy olyan rész is, ahol azt hiszem nedves gőz volt, na ott csak az előtérig jutottunk, mert egyszerűen nem lehetett továbbmenni. Legalább is mi nem tudtunk. Egyszerűen nem kaptunk levegőt.

bél
A fenti buli után meglátogattuk a Csendes nevű szórakozóhelyet. Én szolidan csak 2x3 dl száraz vörösbort ittam. Ennek ellenére másnap reggel és még este is(!) rohannom kellett a slozira. Ehh, nem jó ez így.

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentalisenek.blog.hu/api/trackback/id/tr484557235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása