Tegnap bejelentette 3.14, hogy akkor ma értekezletet tart. Hétfőn volt egy vezetői megbeszélés, gondoltam az ott elhangzottakat fogja továbbadni.

Eljött az egy óra, összeröffentünk, 3.14 elmondta amit akart részletesen, pedig ez nem jellemző rá. Röviden a lényeg: kurvára nincs pénz semmire. Az elbocsátásokkal csökkentett dolgozói létszámnak sincs meg a teljes fizetési kerete! Hiányzik az üzemeltetéshez is pénz, senki nem tudja akkor most hogyan lesz tovább, ha egyáltalán lesz...

Azért a vadászati múzeum meg fog nyílni, arra van keret. A közszolg egyetem is jön, arra is van zsé.

***

Aztán a megbeszélés végén, amikor már mindenki úgy gondolta, hogy mehetünk a dolgunkra, 3.14 nekünk szegezte a kérdést, hogy van-e valami közünk ahhoz a valaki által a minisztériumhoz benyújtott tervhez / felterjesztéshez / ötlethez, ami arról szól, hogy mi különválunk a gyártól és önálló kisgyárként fogunk tovább működni [aztán kiderült, hogy bandita volt az elkövető]. Hoppá! Ezek szerint sasi tényleg nem a levegőbe beszélt! Na, ezt nem gondoltam volna. (3.14 is csak éppen pár perce hallotta ezt az egész történetet dr.nyávogitól telefonon [na, ez kiderült, hogy nem igaz, hallott már róla korábban is, ellenezte]).

És akkor elkezdődött a "diskurzus". Hirtelen mindenkinek megremegett a szája, kitágultak az orrlukak, a pupillák hirtelen megnőttek, majdnem mindenki egyszerre beszélt, próbálta a hirtelen előállt érthetetlenséget megmagyarázni magának és érvelni a többieknek, hogy miért nem lenne jó...

Én meglepően jónak találtam sasi érveit, ötleteit. Valahol belül szeretném is, hogy történjen valami olyan, ami eddig még nem volt. Aztán lehet, hogy ez lesz a vesztünk. Talán a saját sírunkat ássuk. Hehe, ez morbid.

Szólj hozzá!

Címkék: gyár

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentalisenek.blog.hu/api/trackback/id/tr373785649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása