ienek 2008.08.28. 23:59

(2008. augusztus 28.)

(Lüsz és Matrejka). Matrejka elkezdett verekedni. Na, nem nagyon, csak olyan kisfiúsan, tudod. Odabújik hozzád/Te hozzá, összemosolyogtok és PAFF! lenyom egy nagy sallert, de úgy hogy nem is számítasz rá. Aztán meg vigyorog a képedbe. Vicces. Kivéve, amikor a kis körmeivel felhasítja a hámsetjeket pölö az orrodon hosszában (szegény zanya).
Amúgy meg rugdos, szinte mindent és mindenkit. Ja, és dobál. Elkér valamit, nézegeti, aztán sutty, már el is dobta. Mindegy, hogy mit, papír, kő, olló, játék, porcelánváza, nem érdekli. Már. És eldobja. Lehet szedegetni.
Mászik mindenhova fölfele. Meg elesik néha. Úgy marad, nyafog, aztán fölkel. Megy tovább.
Elkezdett már nemcsak szótagokat nyökögni, hanem sok szótagot mondatba foglalni. És egész jól meg lehet érteni. Aminek mindenki nagyon örül. Az egyik első szava a 'szia' volt. Az ő sajátos s és sz közötti kiejtésével. Reggel találkozunk, szia, du. találkozunk, szia, este találkozunk, szia, csak úgy összetalálkozunk az előszobában/a játszótéren, szia.
Szerencsére ő is és Lüsz is nagy ölelkező.
Volt neki a héten vírusos szemölcs leszedése, négy. Összeragtapaszozták a kis testét. De zanya szerint nagyon jól tűrte.
Lüsz folytatja a kacifántosabbnál kacifántosabb szavak és mondatok kitalálását, megalkotását. Olyan, mint egy fehér repper. Hihetetlen szóösszetételek, kitalált szavak és hangutánzók tudnak kibuggyanni belőle.
Rajzol, rajzol. Mindennap legalább 2-3 művet alkot. És aztán elmagyarázza, hogy mi-micsoda. (Az a legjobb).
Amúgy meg nyomja még mindig az Animal Planetet. Nem baj, hogy már 3x látta épp azt a részt. Nézi. Kedvencei: az állatmentők, Keagen-Michael Key, Vadvilági SOS (Szájmon), vagy ami jön...

[2009. február 5. beírás]

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentalisenek.blog.hu/api/trackback/id/tr275382268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása