ienek 2009.03.07. 13:47

(2009. március 7.)

otthon
Itt van az első számú kísérlet tárgyi bizonyítéka:

kenyer1_1.jpg
kenyer1_2.jpg
Egyébként sokkal jobb íze van, mint ahogy azt ránézésre gondolni lehet...

Itt a recept is:

Fehér kenyér - Gluténmentes
Saját költemény, mások ötlete alapján

Hozzávalók
250 gr Glutenix fehérkenyér sütőkeverék
10 gr (Budafoki) élesztő
1 kk kristálycukor
1 csipet köménymag
1 kk őrölt borsikafű
1 kk őrölt köménymag
1 ek pattogatott amaránt
1 csipet oregano
220 ml langyos víz
1 kk Delikát fűszerkeverék

Elkészítés
Egy magas mérőpohárban, 100 ml melegvízhez (csapvíz) hozzáadjuk az 1 kk kristálycukrot, a 10 gr élesztőt és annyi Glutenix-et, hogy kicsit tejfölszerű legyen az állaga. Félretesszük valami meleg helyre (pl. fürdőszoba), várunk annyit, hogy minimum a duplájára emelkedjen, majd ezt a folyékony masszát hozzáöntjük az addigra összekevert maradék Glutenix-hez, és a többi hozzávalókhoz. Természetesen a maradék (120 ml) vizet is hozzáöntjük. Kézzel meggyúrjuk. Kis Glutenix még adható hozzá.
Az így összekevert tésztát beletesszük egy kiolajozott sütőformába (pl. szilikon sütőforma vagy lehet kuglóf formába is), majd letakarva visszatesszük az előző meleg helyre és hagyjuk kelni 35-50 percet.
Türelem.
Előremelegített, kb. 200 oC fokos sütőben 35-45 percig sütjük. Miután kivettük, a tetejét vizes ecsettel megkenjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentalisenek.blog.hu/api/trackback/id/tr704557132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása