ienek 2012.07.17. 21:25

Vasárnap, 2012-07-15

Első megálló
Az Erzsébet hídnál Sissi szoknyájánál (5.31 km), a féllábú galamb törzshelyén a találkozó megbeszélve 8:35-re, de kábellopás miatt Cékis nem vonattal, hanem HÉV-vel kényszerült késni... (a kábelt nem ő lopta). A várakozás részemről 8:15–9:05-ig tartott, ami viszonylag könnyen ment az előző napi tejfakasztó buli folyományaként. Miután Cékis kolléga megérkezett elfogyasztottuk első hideg sörünket.

Második megálló
A Bambinál volt (7.98 km), ahol egy pár roppanós virsli, egy-egy zsömi és egy csapolt (fos) sör (2. sör) volt a "jutalmunk". Próbáltuk RP-t lecsalogatni a hegyről, de hajthatatlan volt sajnos.

Harmadik megálló
Újraindultunk 10:00-kor, egészen a Kobuci-ig gurultunk (3. sör), Soproni démon. Három társasjáték megismerése és művelése, 1. Tablut (Királyüldözés), 2. Surakarta (Indonéz), 3. Alquerque (11.42 km). Mivel Cékis otthonhagyta a bábukat, ezért fekete és fehér kavicsokkal helyettesítettük azokat.
kobuci.jpg


Negyedik megálló
Az Óbudai-szigeten (ami egyben a Sziget is), a Honvéd Sport Vendéglőben elfogyasztottuk kiadós ebédünket, ami lecsós szeletet, sült krumplival jelentett és megfejeltük még 2 sörrel (4–5. sör). Nagy nehezen egy képet is sikerült szerezni:
sportvendeglo.jpg

Ötödik megálló
Valahol a Graphisoft környékén volt (xx km), ahol is a szokásos helyen kiültünk a Duna-partra és pótoltuk a folyadékot (6. sör), majd egy titkos partszakasznak álcázott úton jutottunk el az Északi összekötőig.

Hatodik megálló
Elcsordogáltunk az egyik szimpatikusnak tűnő kiülőig (xx km), ahol fedett helyen megcsodáltunk egy felhőszakadást, ettünk egy sült hekket sült krumplival és majonézzel, majd megittuk a 7. sörünket és pétanque-oztunk. Itt összetalálkoztam egy 22 éve nem látott régi ismerőssel (Hernádi Zoli), aki még Józsibarátom osztálytársa volt. Éppen az esküvője utáni buli helyszínét szervezte. Miután kisütött a Nap, lementünk egy közeli stégre kicsit napfürdőzni és jajongani a hajók által keltett hullámokon, majd elindultunk visszafelé (még nem hazafelé).

Hetedik megálló
Áttekertünk az Összekötőn, mert az emlékek egy közeli kocsmába szólítottak minket (xx km), ahol egy üveges sör volt a fogyasztásunk (8. sör), majd elindultunk megkeresni Szilviék régen látott motoros kocsmáját, de se dél felé, se észak felé nem találtuk. Ezután meghallgattuk a kecske nyáj bégetését, majd elsuhantunk az Isola mellett, rácsodálkoztunk az elhagyatott, magányos természetre, ahol a titkos bozótok mögül koszos arcú kíváncsi hontalanok lestek ránk. Majd – már a pesti oldalon – találtunk egy új építésű luxus negyedet (Marina Part lakópark), frissen nyírt pázsittal, kocogó párocskákkal, a háttérben kínaiul kosárlabdázó fiúkkal és egy paddal, ami pont szemben volt a lemenő Nappal.

Nyolcadik megálló
A padon elfogyasztottuk 9. sörünket, kinek-kinek amilyen jutott, majd továbbindulva konstatáltuk, hogy ez bizony egy sziget, vagy félsziget, ezért visszafelé vettük az irányt és sikeresen megtaláltuk a kivezető utat, ráfordultunk az Árpád-hídra és meg sem álltunk Budáig. Egyenesen a Kobuciig mentünk, ahol kiderült, hogy olyan szar hely, hogy még szilvás Unicum sincs, ezért szigorúan tovább tekertünk pár száz métert, egy lakótelepi panelház földszintjén működő kiskocsmáig...

Kilencedik megálló
...és sikeresen abszolvátuk az erősen lehűtött szilvás Unicumot, legnagyobb örömünkre.

Tizedik megálló
Erős világítással átvágtunk az Árpád-híd feléig, majd belehasítottunk a Margit-szigeti éjszakába és meg sem álltunk a pesti oldali Pótkulcsig (xx km), ahol ismét egy szilvás Unicum volt a fogyasztásunk, az erős gyomrúak pedig még egy sört is lenyomtak (10. sör). Próbáltuk a mellettünk összegyűlt buzik és leszbik figyelmen kívül hagyásával játszani a fent említett Tablut-ot, de elég nehezen ment, köszönhető néhány igen részeg, hangos leszbinek és buzinak. Amúgy nincs velük semmi bajom :)

Tizenegyedik megálló, mint hazaérkezés (xx km).

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentalisenek.blog.hu/api/trackback/id/tr584663171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása