ienek 2016.05.15. 16:49

Mufidak 7.

2016. május 14. szombat

hárman

Egész héten esős volt az idő, szombatra jobb időt jósoltak (nem így lett). Előző és következő hétvége nem volt jó a többieknek.

Reggel 9-kor találka Cékis-vel Erzsébet szoknyájánál, szemerkélt az eső. Első sörünket (Arany fácán Kakas) a híd melletti fedett felüljáró alatt fogyasztottuk el, majd elindultunk a Graphisoft felé. Biciklink szépen felpakolva, új csomagtartóm dugig tele: polifoam összehajtogatva, 6 sör hűtőszatyorban két jégakkuval, 1 kg kovászos uborka lével együtt egy lezárt dobozban, kilókenyér a csomagtartó tetején kikötve, új pampalini kalapom elrakva, napszemüveg bekészítve.

Indulás után egyre jobban rákezdett az eső. Vízálló nadrág és esőkabát mindkettőnkön. Tíz órára megérkeztünk a Duna-parti találkahelyünkre a Graphisofthoz. RP-nek sms, hamarosan odaér ő is. Addig második sörünket befejeztük: búza barna. Az eső alábbhagyott, az idő mintha kicsit jobb lenne, esőkabátot levettük, nézzük a Dunát, beszélgetünk, hallgatjuk a fák suttogását, a közelben evezősök húznak el a vízen. Már nem számít semmi. Egy zacskó édes kekszet majszolgatunk.

RP befut, kezében egy fél literes Aranyalma házi pálinka és néhány műanyag kispohár. Négy ilyen agysorvasztót megiszunk, közben a harmadik sört is kivégezzük, egy világos búzát. Órát már nem nézünk, elindulunk a Római part felé, a Duna-parton. A következő megálló az Ebihal, legalább is ekkor még úgy hisszük...

Ehelyett megállunk a parton egy szórakozóhelynél (Fellini) ahol elfogyasztjuk negyedik sörünket, közben a pultosokkal és egymással beszélgetünk. Hamarosan gurulunk tovább.

Az Ebihalnál egy zsíros kenyeret és egy sört eszünk/iszunk (5.), az idő kellemes. Reménykedünk, hogy Szentendrére érve megmarad így és tudunk sütni húsokat.

Szentendrére beérve a szokásos tisztásunkat/rétünket próbáljuk elfoglalni, de egy gyerek-futóverseny miatt arrébb tessékelnek minket, az idő nem jó: fúj a szél, lóg az eső lába. Gyűjtünk gyújtósokat, Cékis próbál tüzet csiholni, de nem igazán sikerül, közben egyre rosszabb az időjárás.

img_20160514_152655.jpg

Hamarosan felhőszakadás, szétázunk. Hagyjuk a tűzgyújtást, beülünk egy közeli kocsmába és iszunk egy sört (6.) és eszünk mellé egy lángost. Vagy egy ásványvizet?

Becsorgunk Szentendrére, a szokásos patak melletti helyen iszunk egy sört (7.) majd csatangolunk kicsit a városban(?). Cékis elvezet minket kézművessör boltba, ahol eszünk és iszunk egy sört (8.), majd visszafelé menet Wnagy elkeveredik a tömegben, RP-vel türelmesen várjuk, majd a keresésére indulunk. Csak csecse-becséket válogatott a zasszonyának...

Valamikor visszaindulunk... különválnak útjaink... én RP-vel maradok, egy alternatív úton megyünk hozzájuk, ekkor már esteledik, lámpám nem ég, valami történt a kábellel, valahogy kijött a helyéről... az első sárhányóm tartói kijöttek a helyükről... lötyög az egész sárhányó... csak nem eldőltem valamikor, valahol...

RP-nél még elkezdünk egy sört (9.), közben Tobykutya is megszokik nagy nehezen. Hazaindulok, szintén egy alternatív úton. Nagyon hosszúnak tűnik a hazaút, fáradok. Már este 10 körül otthon vagyok.

Fáj a jobb térdem, megerőltettem?

Másnap...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentalisenek.blog.hu/api/trackback/id/tr708718726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása