ienek 2009.12.04. 17:47

(2009. december 4.)

T.-nek volt egy kiállításmegnyitója az Örökmozgóban ("...mert Csabi nem szereti."). Cékis berimbauzott. Aztán Bem mozi...

Itt a négyes számú versenyző:

Ma csináltam meg az ötödiket. Mindenből fele annyit raktam bele, mert csak ennyi lisztem volt. Ez is jó lett! Asszem nem is lehet elrontani.

Monaldi – Sorti: Imprimatur. Egy inas naplója. (Történelmi thriller). Magyar Könyvklub. Ford. Todero Anna. 567 oldal. Video a magyar olvasóknak(!). Itt egy friss. Meg egy másik szintén friss. Még csak most kezdtem, a 20. oldalnál járok, de UH! Remélem nem fogok csalódni.

"A hét kötet címei együttesen egy latin mondatot adnak ki, mely a szerzőpáros újságírói tapasztalataiból ered: Imprimatur secretum veritas mysterium unicum ... ... (Nyomtattassék ki bár a titok, az igazság rejtély marad, az utolsó ... ...); a befejező két rész címe azonban egyelőre titok."

(Imprimatur (lat.): a. m. nyomassék ki. Rövidítve Impr. Ezzel a jelzéssel bocsátja szerző v. szerkesztő, valamint a cenzor a könyvet, hirlapot stb. nyomdába. L. még Damnatio. Forrás: Pallas Nagylexikon).

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentalisenek.blog.hu/api/trackback/id/tr813497193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása