ienek 2011.03.17. 21:00

BSG

Battlestar Galactica

Az első évad angolul, jó volt, határozottan tetszett, felkeltette az érdeklődésemet. A második évad sajnos magyarul volt, határozottan elvette a kedvemet a sorozat nézésétől. Jó darabig pihentettem. A harmadik évad angolul, lagymatag, kivéve az utolsó rész, annak is a legvége. Na, az odabasz! Azért komolyan érdemes megnézni az egészet. A zene és a kép együtt briliáns.

Most a negyedik évad magyarul, szoszo. Közben megvolt a Razor, egész estés film, kihagyható. Semmi különös, néhány plusz info, de enélkül is lehet élni. [...] Aztán megvoltak a webisode-ok, meg a többi pár perces rész, tegnap (04.04.) pedig befejeztem a The Plan-nel. Végleg.

Így visszagondolva: nagyon hosszú, zavaros, de mégis nézhető, elgondolkodtató, szóval megérte. Találtam egy ilyet, ami a The Plan végén szól, koncert verzió: (Apocalypse -Theme from The Plan- performed live in concert at the House of Blues in San Diego.)

Itt meg amit énekel:

It's rendition of the Gayatri Mantra: oṃ bhūr bhuvaḥ svaḥ tát savitúr váreniyaṃ bhárgo devásya dhīmahi dhíyo yó naḥ pracodáyāt

MAHA GAYATRI MANTRA OM = Almighty God
BHOOR = Embodiment of vital or spiritual energy
BHUVAHA = Destroyer of suffering
SWAHA = Embodiment of happiness
TAT = That (indicating God)
SAVITUR = Bright, luminous, like and sun
VARENIYAM = Supreme, best
BARGO = Destroyer of sins
DEVASYA = Divine
DHEEMAHI = May receive
DHIYO = Intellect
YO = Who
NAHA = Our
PRACHODAYAT = May inspire

Translation: "Oh God! Thou art the Giver of Life, Remover of pain and sorrow, The Bestower of happiness, Oh! Creator of the Universe, May we receive thy supreme sin-destroying light, May Thou guide our intellect in the right direction." The song is indeed sung in Sanskrit. But the lyrics itself is the Gayatri Mantra, a highly revered prayer mantra in Hinduism.

Ez pedig a háttérképem lett  (5434x4080 pixel) ► innen

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentalisenek.blog.hu/api/trackback/id/tr323450365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása