2019.04.09. 20:27
Fagyasztott hal sütőben sütve
Köszönöm Cékis útmutatását
Végre megtört az átok!
Nagyon sokszor próbáltam már fagyasztott halat valamilyen formában ehetővé varázsolni, de nem sokszor sikerült...
Olvastam a neten, hogy ki kell engedni, letörölgetni a felesleges vizet róla, paprikás lisztben megforgatni és úgy kisütni.
Hát egy nagy lófaszt!
Úgy, ahogy van, bele a kiválasztott tepsibe (nekem három fagyasztott hal fért bele), alá sütőpapír. Egy adag Vegeta, kb. 1 tk. (elhagyható), egy felkarikázott vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma rányomva, majd annyi bacon, amennyi hal a tepsibe belefér (nekem ugye három). A tetejére bőségesen rászórva reszelt sajt, nekem most 15-20 dkg edami. Beleraktam még három kicsi és egy nagy (szétvágva) paradicsomot, mert miért ne.
Max lángon be a sütőbe!
Ja, a sütőt kell legelőször begyújtani, ha olyan panelban laksz, mint én... Végig maxon kell nyomatni a gázt! Többször néztem, miközben sült, az elejétől kezdve lében úszott az egész cucc, de nyugi, a végére szépen elpárolog (belesül) minden finomság.
Majd várni kell, amíg elfogy egy pálinka*, egy Soproni IPA és egy Dreher Bak (nem néztem az órát, de kb 1-1,5 óra volt...), majd kivenni a sütőből, kicsit hűlni hagyni és bezabálni.
Külön pozítívum, hogy az egész lakást belengi a kellemes fokhagymás illat...
*legjobb a csillaghegyi Karácsonyi Fűszerezésű, köszi RP!
Szólj hozzá!
Címkék: kaja otthon
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.